Eline (student, 19): Dingen die er in jouw leven echt toe doen
Eline studeerde sociologie, maar dit bleek geen goede match. Ze stopte na een paar maanden met haar opleiding en wist niet zo goed welke opleiding ze moest gaan doen, vooral omdat ze in heel veel dingen geïnteresseerd is.
‘Het werken met Mirjam was voor mij heel fijn, omdat ze mij begeleidde in het vinden en herkennen van mijn talenten. Door te focussen op de dingen waar je energie van krijgt en door vervolgens te kijken welke studie of opleiding daarbij past, krijg je een veel beter idee van wat je nou eigenlijk wilt bereiken en waar je gelukkig van wordt.
Op school wordt vooral gekeken naar je interesses en zoek je aan de hand daarvan een opleiding. De training ‘In drie stappen door de studiekeuze-oerwoud’ richt zich op jou als persoon en kijkt verder dan alleen je interesses. Dit is fijn, want als je, net als ik, heel veel interesses hebt, weet je soms door de bomen het bos niet meer te vinden.
Mirjam kijkt naar wie je bent als persoon en gaat dieper in op de dingen die er in jouw leven echt toe doen, die jou maken tot wie je bent. Ze helpt je aan de hand daarvan het bos te zien en de belangrijkste bomen te vinden.
Het was heel fijn hoe Mirjam uit mijn verhalen duidelijke punten wist te formuleren. Dingen die ik zelf eerder niet gezien had of niet onder woorden kon brengen. Het opschrijven van de talenten was voor mij een hele openbaring: dingen die ik gewoon vond, bleken niet voor iedereen te gelden, maar echt onderdeel te zijn van wie ik ben. Het is heel fijn om de dingen te zien die jou jou maken, zeker als je even niet meer weet wat je moet met je toekomst.
De duidelijke uitleg over het doel van de gesprekken en hoe Mirjam de dingen wilde aanpakken, zorgde ervoor dat de gesprekken soepel verliepen. De ontspannen sfeer die tijdens de gesprekken aanwezig was en Mirjams open houding en oprechte interesse zorgden ervoor dat ik me gehoord en gezien voelde en dat was super fijn.’