2021 04 speurtocht naar talenten2

24 april 2021

Energie
In de afgelopen tijd heb ik veel talentinterviews gedaan. De eerste vraag die ik stel is dan: Waar krijg je energie van? En ik was verbaasd, want tachtig procent van de mensen (echt waar!) zeiden ineens: de natuur.
Enerzijds is dat verklaarbaar door de tijd waarin we op dit moment in leven: er blijft niet veel anders over om er even ‘uit’ te kunnen uit de dagelijkse sleur. En toch gaat het niet om ‘de natuur’ op zichzelf maar speelt er iets anders.

Verrassende veelheid
Als ik namelijk doorvraag: Wat is het dan wat je energie geeft? dan vertelt me iedereen iets anders. Voor de ene is het de structuren en schoonheid die ze ziet in bloemen of het boomschors. De ander geniet van de wijdte en vrijheid aan het strand, de wind in zijn haren, de speelsheid. Weer een ander krijgt energie van de beweging, het voelen van haar lichaam. Nog een ander hoeft niet eens in de natuur te komen krijgt energie van het licht en voelt verbinding met de lichtheid in zijn leven waar hij zo naar verlangt.

Kern
En het is mooi om te zien hoe dan een glimlach op iemands gezicht verschijnt omdat hij op dat moment dat hiervan vertelt echt contact maakt met zijn kern. Met de speelsheid, de schoonheid van structuur, de energie van het bewegen, de lichtheid. Anderen vertellen ook van rust, ruimte, plezier of creativiteit. En op het moment dat ze in de natuur zijn kunnen ze verbinding maken met deze kwaliteiten, met hun kern.

Vanzelfsprekend
Als ik doorvraag ontdekt mijn tegenover dat hij deze kwaliteiten in heel veel levensgebieden inzet. Structuren en schoonheid zien, ja dat gebeurt ook automatisch als ik aan het opruimen ben en zelfs als ik eet, neem ik bewust eerst aan de ene en dan aan de andere kant een hap van het boord. De nieuwsgierigheid waarmee ik door het bos ga, die zie ik ook in de vele verschillende boeken die ik lees. De verbondenheid die ik in de natuur voel, die voel ik ook als ik muziek maak.

Ont-dekken
Hoe komt het dan dat al die mensen de natuur als eerste noemen? De natuur geeft ons zo veel verschillende beelden. En via deze beelden kom je bij je kern. Bij wat je energie geeft. En vaak is dat iets wat onbewust en vanzelfsprekend gebruikt. Zelfs bij activiteiten als opruimen (ook als je het niet graag doet), eten of op je werk. Als je dat op kunt sporen heb je een talent ont-dekt. En dan kun je dat talent vervolgens bewust inzetten in heel veel activiteiten die je doet. Daardoor maak je je energiebronnen bewuster.
Dat je dit talent ook in de natuur kunt ontdekken laat zien dat het iets is wat bij je kern hoort. En dat je flexibel bent om ook in de tijd dat je veel dingen niet kunt doen die je anders energie geven, iets te vinden waar je wel verbinding kunt maken met je talenten.

Heb je zin gekregen in zo’n talentinterview om jouw talenten te ont-dekken? Je bent van harte welkom! Ik geef het gratis weg zolang de lock-down duurt. We hebben het allemaal nodig om onze energiebronnen te kennen. Neem contact met me op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!