Vaak staren we ons blind op de problemen

Vaak staren we ons blind op de problemen. Wat kun je dan in de knoop komen te zitten, in je werk, in je relatie en met jezelf!

Ik heb zelf ervaring met de vragen die je stelt, de vragen aan het verleden en de zoektocht naar een toekomst met zin en betekenis. Toen ik een paar jaar geleden mijn werk als predikant opgaf om thuis voor onze vier dochters te zorgen, kwamen op zeker moment deze vragen naar boven: Waar kom ik vandaan en wat wil ik eigenlijk? Ik had geen idee. Maar ik wilde wel ergens heen. Ik zocht een coach en begon met de opleiding tot zelfstandig talentbegeleider. Het was vooral een gevoel: hier moet ik zijn. Dat kwam deels door de vragen over mijn kinderen op school, maar uiteindelijk bleken het ook mijn eigen vragen te zijn.

Ik zag mezelf  en hoe ik vroeger op school was: een braaf meisje dat goed presteerde, maar nooit opviel. Nog steeds een probleem voor veel hoogbegaafde meisjes op school. Maar: Ik vond wel alles interessant. Daarom kon ik geen keuze maken voor een studie: medicijnen, theologie, muziek? Had ik toen maar iemand gehad die me verteld had hoe ik een goede keuze kan maken.