hb cafe haarlemHB-café Haarlem

Als coördinator van het HB-café Haarlem vermeld ik hier graag de data en thema's voor de volgende HB-cafés:

De volgende keer mag ik de avond zelf inhoudelijk vullen. Hiervoor heb ik een thema gekozen dat me al lang begeleidt: 

Levenskunst – Op zoek naar zin
Donderdag 27 februari 2020 

Hoe leef je een leven dat de moeite waard is?
Wat geeft je leven zin en kun je daar zelf iets aan doen?
En hoe ga je om met het gevoel van zinloosheid?

Als gevoelige, slimme denker ben je vaak idealistisch en heb je het er moeilijk mee dat je niet veel invloed hebt op de wereld om je heen. Je wordt er soms moedeloos van dat de wereld is zoals die is. De gebruikelijke antwoorden op de zinvragen stellen je niet gauw tevreden, je voelt je bij geen filosofie of levensbeschouwing echt thuis.

Deze avond geeft jou niet ‘het Antwoord’, maar wel de gelegenheid om deze vragen nader te onderzoeken met anderen. Dat doen we met behulp van de inzichten van James Webb (boektip: Searching voor meaning), de positieve psychologie (o.a. Seligman) en teksten uit de filosofie en theologie.

Over de spreker: Mirjam Visser-Fuchs begeleidt bij Talentbloeier (hoog)begaafde studenten en volwassenen (www.talentbloeier.nl). Zes jaar is ze predikant geweest in de Protestantse Kerk van Nederland en heeft de tweejarige opleiding tot zelfstandig Talentbegeleider gevolgd bij Novilo. Ze heeft zich verdiept in positieve psychologie met o.a. cursussen in krachtgericht en zijnsgericht coachen. Verder werkt ze als levensbeschouwelijk counselor bij de VPSG, een stichting die advies en ondersteuning geeft bij seksueel geweld en zingevingsvragen.

Datum: donderdag 27 februari 2020

Locatie: Hart, Kleine Houtweg 18, 2012 CH Haarlem

Hart is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Vanaf station Haarlem kun je verschillende bussen nemen: Bus 2 richting Spaarnwoude Station, halte: Turfmarkt – Bus 3 richting Schalkwijk, halte: Frans Hals Museum – Bus 73 richting Schalkwijk, halte: Turfmarkt – Bus 340 richting Uithoorn, halte: Tempelierstraat. De genoemde haltes liggen op een paar minuten loopafstand.

Kom je met de auto? De Kleine Houtweg is een ‘auto-te-gast-straat’ en is voornamelijk vergunningengebied. Er zijn slechts een paar parkeermeters. Wij adviseren je gebruik te maken van Parkeergarage Houtplein of de Kamp. Deze zijn op een paar minuten loopafstand.

Aanvang: Zaal open 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur. Einde programma 22:00 uur; daarna gelegenheid tot napraten (tot 22:30 in de zaal of in café Hart).

Entree: De entreeprijs bedraagt € 17,50 per persoon (incl. koffie/thee). De overige consumpties dienen zelf te worden afgerekend.

Aanmelden: Inschrijven kan via: http://ihbv.nl/evenementen.

 

Een HB-Café is een informele bijeenkomst waar mensen bij elkaar komen om hun kennis over, en inzicht in hoogbegaafdheid bij volwassenen te vergroten, en daar met andere belangstellenden in een ongedwongen sfeer over te kunnen praten. HB-Cafés worden georganiseerd door lokale teams van vrijwilligers, in samenwerking met de administratie van het IHBV.

Het programma bestaat uit een presentatie of een interactieve werkvorm van ca. 2,5 uur met een pauze. Na afloop is er doorgaans gelegenheid om na te praten en iets te drinken in een andere ruimte. De aanvangstijd is 19:00 uur. Het inhoudelijk deel van het programma stopt niet later dan 22:00 uur. Deelname kost 17,50 Euro. 
De primaire doelgroep zijn hoogbegaafden zelf: mensen die zich herkennen in beschrijvingen van hoogbegaafdheid (er is geen test-eis). Daarnaast zijn partners, collega’s, buren, vrienden, ouders en (volwassen) kinderen welkom.