Jannie: Energie en voldoening
‘Ik heb Mirjam ervaren als een betrokken en deskundige vrouw, die goed luistert naar wat je zegt, je de juiste vragen kan stellen en je ook een spiegel kan voorhouden. Mirjam heeft een heel prettige, eigen stijl. Haar methode benadert een probleem of knelpunt op een heel positieve manier, wat direct voor een opening en een richting zorgt. Bovendien is Mirjam er heel goed in je te helpen bij je gevoelens te komen – ook al stop je die zelf misschien weg.
Door de gesprekken met Mirjam ben ik me veel beter bewust geworden van de talenten die ik heb. Als je je talenten ten volle kunt inzetten, dan geeft je werk je voldoening en groei. Ik kwam erachter dat ik in de afgelopen periode mijn talenten onvoldoende heb kunnen inzetten, waardoor het werk mij alleen maar veel energie kostte. Ik was mij daar niet zo van bewust, voelde alleen maar steeds een grote vermoeidheid en een groot gebrek aan energie.

Mirjam heeft voor mij in kaart gebracht waar ik op moet letten als het om een (nieuwe) opdracht of project gaat. Dat heeft als resultaat gehad dat ik de nieuwe klus die ik ga doen beter bij me past, waardoor ik met meer energie en voldoening bezig kan zijn.’ 

Lars (student, 21): Vertrouwen, zelfverzekerdheid en balans 
‘Ik ben op coaching gekomen vanwege langdurige problemen met studeren. Na al de derde studie in te gaan en nooit verder dan het eerste jaar zijn gekomen had ik een erg laag vertrouwen in mijn eigen kunnen, en daarbij wist ik niet waar ik de fout in ging. Ook vond ik moeilijk balans te vinden tussen de meerdere interesses die ik heb, en had ik erg het gevoel dat ik in een negatieve spiraal zat waar ik niet uit wist te komen.
Door de coaching bij Mirjam ben ik zelfverzekerder geworden over mijn eigen kunnen omtrent studeren, ik heb structuur leren aanmaken en leren plannen. Ik ben meer gebalanceerd geworden als persoon en heb ook een betere verhouding tussen de verschillende interesses weten te vinden.’ 

Eline (student, 19): Dingen die er in jouw leven echt toe doen
Eline studeerde sociologie, maar dit bleek geen goede match. Ze stopte na een paar maanden met haar opleiding en wist niet zo goed welke opleiding ze moest gaan doen, vooral omdat ze in heel veel dingen geïnteresseerd is.
‘Het werken met Mirjam was voor mij heel fijn, omdat ze mij begeleidde in het vinden en herkennen van mijn talenten. Door te focussen op de dingen waar je energie van krijgt en door vervolgens te kijken welke studie of opleiding daarbij past, krijg je een veel beter idee van wat je nou eigenlijk wilt bereiken en waar je gelukkig van wordt.
Op school wordt vooral gekeken naar je interesses en zoek je aan de hand daarvan een opleiding. De training ‘In drie stappen door de studiekeuze-oerwoud’ richt zich op jou als persoon en kijkt verder dan alleen je interesses. Dit is fijn, want als je, net als ik, heel veel interesses hebt, weet je soms door de bomen het bos niet meer te vinden.
Mirjam kijkt naar wie je bent als persoon en gaat dieper in op de dingen die er in jouw leven echt toe doen, die jou maken tot wie je bent. Ze helpt je aan de hand daarvan het bos te zien en de belangrijkste bomen te vinden.
Het was heel fijn hoe Mirjam uit mijn verhalen duidelijke punten wist te formuleren. Dingen die ik zelf eerder niet gezien had of niet onder woorden kon brengen. Het opschrijven van de talenten was voor mij een hele openbaring: dingen die ik gewoon vond, bleken niet voor iedereen te gelden, maar echt onderdeel te zijn van wie ik ben. Het is heel fijn om de dingen te zien die jou jou maken, zeker als je even niet meer weet wat je moet met je toekomst.
De duidelijke uitleg over het doel van de gesprekken en hoe Mirjam de dingen wilde aanpakken, zorgde ervoor dat de gesprekken soepel verliepen. De ontspannen sfeer die tijdens de gesprekken aanwezig was en Mirjams open houding en oprechte interesse zorgden ervoor dat ik me gehoord en gezien voelde en dat was super fijn.’